> ## Knowledge Base Index
> Fetch the complete knowledge base index at: https://curvo.crisp.help/sitemap.xml
> Use this file to discover available pages before exploring further.
> Pure-Markdown content can be obtained by appending a '.md' suffix to the content URLs listed in the sitemap (without the trailing slash).

# Hoe kan ik mijn portefeuille delen?

Je kan iemand anders alleen-lezentoegang geven tot een van je Curvo-portefeuilles. Bijvoorbeeld:

- Je partner, wanneer je belegt voor een gezamenlijk doel (zoals een huis) of de toekomst van jullie kinderen.
- Iemand die je nastaat, zoals een ouder, broer of zus, die je wil laten meekijken.

Dit zijn maar enkele voorbeelden. Gebruik het zoals het voor jou zinvol is.

## Wat een meekijker wel en niet kan doen

Een meekijker kan:

- Zien hoe je portefeuille het doet.
- Toekomstige projecties bekijken.

Een meekijker kan niet:

- Opnemen of storten.
- Je bankgegevens raadplegen.
- Je maandelijkse storting wijzigen.
- Je documenten bekijken.

## Voordat je begint

De persoon met wie je wil delen, moet zich eerst registreren bij Curvo, maar heeft geen eigen portefeuille nodig. Die persoon kan zich registreren om alleen jouw portefeuille te bekijken, en geeft je dan de **meekijkcode**.

## Hoe het werkt

### Een portefeuille delen

1. Open de portefeuille die je wil delen.
2. Tik op **Meekijkers** in de portefeuilleopties.
3. Tik op **Meekijker toevoegen**.
4. Voer de meekijkcode van de andere persoon in en tik op **Meekijker toevoegen**. Die persoon vindt de meekijkcode in het tabblad **Account** onder **Delen**.

Je portefeuille verschijnt nu meteen in de portefeuillelijst van die persoon, met een oogpictogram en jouw naam ernaast. Hij staat ook onder **Met jou gedeeld** in het **Delen**-scherm.

### Een meekijker verwijderen

Als je niet meer wil dat iemand je portefeuille kan zien:

1. Open de portefeuille.
2. Tik op **Meekijkers**.
3. Tik op de meekijker die je wil verwijderen.
4. Tik op **Verwijderen** en bevestig.

### Een gedeelde portefeuille verlaten

Als iemand een portefeuille met jou heeft gedeeld en je deze niet meer wil zien:

1. Ga naar het tabblad **Account** en tik op **Delen**.
2. Zoek de portefeuille onder **Met jou gedeeld**.
3. Tik op **Verlaten** en bevestig.

De eigenaar van de portefeuille kan jou ook op elk moment verwijderen.

## Beperkingen vandaag

- Een portefeuille delen verandert niets aan wie hem juridisch bezit. Zelfs als je je portefeuille deelt met je partner, blijft hij op jouw naam staan. We bieden nog geen echte [gezamenlijke rekeningen](/nl/article/kan-ik-een-gezamenlijke-rekening-openen-8hguwj/) of [kinderportefeuilles](/nl/article/kan-ik-een-rekening-openen-voor-mijn-kinderen-1ce18ia/) aan.
